magnaicons/hamburger

Menu

Ønskeliste

Udforsk den eventyrlige Weser-cykelrute: et rejseeventyr fuld af natur og historiske seværdigheder

Udforsk den eventyrlige Weser-cykelrute: et rejseeventyr fuld af natur og historiske seværdigheder
Cykelruter

23 minutter læsetid Af Rens

Offentliggjort den 17 June 2024 Offentliggjort den 17 Jun 2024

Cykelentusiaster og eventyrere, pas på! Gør jer klar til at udforske den fortryllende Weser Cycle Route, en naturskøn sti, der strækker sig langs den snoede Weser-flod i Tyskland. Med sin kombination af historiske byer, betagende landskaber og kulturelle højdepunkter er denne rute en uforglemmelig oplevelse for alle, der elsker at cykle.

 

Cykelrute i det nordvestlige Tyskland

Weser-cykelruten starter på det sted, hvor floderne Werra og Fulda mødes i den charmerende by Hann. Münden. Werra og Fulda er begge floder i Tyskland, som mødes og danner Weser. Werra har sit udspring i Thüringen i midten af Tyskland og løber gennem det smukke landskab i Thüringer Wald og det hessiske bjergland, før den løber sammen med Fulda. Fulda, som også er en biflod til Weser, har sit udspring i Rhön, en bjergregion i det nordøstlige Bayern.

fietsroute noord-west duitsland

Den løber gennem Hessen og løber sammen med Werra nær Hann Münden i Niedersachsen, hvor sammenløbet danner begyndelsen på Weser. På dette sted, midt i århundredgammel arkitektur og snoede gyder, begynder dit eventyr langs Wesers bredder. Derfra fører stien dig gennem flere regioner, hver med sin egen unikke karakter og attraktioner.

 

Naturlige, historiske og kulturelle attraktioner

Undervejs kommer du forbi et væld af historiske og kulturelle seværdigheder. For eksempel cykler du gennem flere gamle maleriske landsbyer med karakteristiske facader og charmerende pladser. Du kommer også forbi flere imponerende slotte og paladser langs ruten, så du kan forestille dig, hvordan livet må have været der for århundreder siden. Det er bestemt værd at bruge lidt ekstra tid på at afvige fra ruten og opleve nogle slotte og paladser tættere på. Slotte tæt på Weser-cykelruten omfatter Schloss Corvey (i Höxter), Tonenburg (i Höxter), Burg Vlotho (i Vlotho) og Burg an der Weserbrücke (i Beverungen). Corvey Slot er endda på UNESCO's verdensarvsliste!

 

Weser-cykelruten kaldes også eventyrruten!

Rapunzel i Trendelburg og Tornerose i Sababurg/Zappenburg nær Reinhardswald

Ud over den smukke natur og de imponerende slotte fører Weser-cykelruten dig forbi flere steder, der har forbindelse til nogle af de mest berømte eventyrfigurer i litteraturhistorien.

rapunzel sprookjesroute fiets

I begyndelsen løber Weser-cykelruten mellem Hann. Münden og Bad Karlshafen. Hvis du afviger lidt fra ruten der, kan du først besøge Sababurg Slot (også kendt som Zappenburg Slot) i vestlig retning og Trendelburg Slot lidt nord for det. Sababurg Slot kaldes også Zappenburg Slot, fordi det stammer fra en jagthytte ved navn Zappenburg. Slottet ligger i Sababurgs urskov. Ifølge legenden skulle Sababurg være det slot, hvor eventyret om Tornerose fandt sted. Inde i Reinhardswald i udkanten af Sababurg-urskoven ligger det imponerende slot Sababurg, hvor Tornerose ifølge legenden skulle have boet og især sovet. Middelalderslottet ligger på en bakketop og blev skabt i det 15. århundrede af jagtslottet Zappenburg.

Lige nord for Zappenburg Slot ligger Trendelburg Slot. Trendelburg Slot er det sted, hvor historien om Rapunzel siges at have fundet sted. Legenden om Tornerose og Rapunzel har flere lighedspunkter, så det er ikke overraskende, at Rapunzel nogle gange lokalt ses som en alternativ version af Tornerose. Trendelburg kan prale af et meget højt tårn, der rager langt op over resten, typisk sådan som tårnet ofte beskrives i Rapunzels eventyr.

 

Askepot i Polle

Desuden forbindes landsbyen Polle ofte med eventyret om Askepot. På trods af at historien om Askepot efter al sandsynlighed stammer fra et sted i Frankrig og ikke fra Polle, har den eventyrlige ramme sikret, at der jævnligt opføres et stykke om Askepot i Polle.

Assepoester fietstocht

Du vil også støde på flere referencer til Askepot, når du passerer gennem landsbyen Polle. Desuden hævder folk i Polle, at Askepots hus skulle have ligget i Polle, og at historien om glasskoen foregik på Polles slot.

 

Baron von Münchhausen i Bodenwerder

Weser-ruten krydser også landsbyen Bodenwerder, hvor baron von Münchhausen boede i det 18. århundrede. Baronen blev berømt for sine meget usædvanlige og usandsynlige historier om sit ekstreme og usædvanlige liv som soldat, jæger og sportsmand, som han fortalte til offentligheden ved forskellige lejligheder. Nogle af disse historier blev senere brugt af den tyske forfatter Rudolf Erich Raspe som inspiration til bogen "Baron Münchhausen's Narrative of his Marvellous Travels and Campaigns in Russia", der blev udgivet i London i 1785.

Baron von Münchhausen in Bodenwerder

Bogen, som kun var på 48 sider, blev hurtigt populær i offentligheden og inspirerede Raspe til at opfinde nye eventyr om baronen. Selv om disse historier ikke kunne spores tilbage til baronen selv, blev de føjet til samlingen af forunderlige historier om baronen. Du kan måske forestille dig, hvordan disse legender er gået i arv gennem århundrederne, og hvordan de har udviklet sig med tiden. Fordi disse historier har eksisteret i århundreder, har de påvirket regionens kultur og arv. Weser-cykelruten er derfor ikke kun en tur gennem smukke landskaber, men også en rejse gennem tiden, hvor du fordyber dig i fascinerende historier og legender fra fortiden.

 

Rottefængeren fra Hameln i Hameln

Endelig passerer Weser-ruten byen Hameln, der er kendt for den berømte historie om Rottefængeren fra Hameln. Historien om Rottefængeren fra Hameln handler om en fløjtespiller, der brugte sin musik til at befri byen Hameln for dens rotteplage. Fløjtespilleren blev dog ikke betalt for dette, som han havde tænkt sig, hvorefter en masse børn skulle være forsvundet i Hameln den 26. juni 1284.

Rattenvanger van Hamelen fietstocht Weser

Historien har ændret sig meget gennem århundrederne. Mens de ældre versioner ofte kun handler om et barns forsvinden, har de mere moderne versioner ofte tilføjet elementer som en fløjtespillende rottefænger, en rotteplage og afvisning af betaling fra byens myndigheder. De mere moderne versioner har også nogle gange tilføjet en lykkelig slutning på historien, hvor rottefængeren får sine penge og bringer børnene tilbage. Selv om der ikke er nogen direkte kilder fra det 13. århundrede (den ældste kilde er fra det 15. århundrede), der bekræfter denne begivenhed, mener man, at historien om børnenes forsvinden har et historisk grundlag. 

 

Er du klar til denne rute, som er opdelt i 15 etaper?

Vi forstår selvfølgelig godt, at du gerne vil i gang med at cykle på Weser-cykelruten så hurtigt som muligt, nu hvor du har indset, hvor sjov og speciel denne cykelrute er. For at gøre det overskueligt for dig har vi inddelt ruten i 15 individuelle etaper med distancer, der varierer pr. etape fra ca. 25 km til ca. 50 km pr. etape. Afhængigt af seværdighederne i nærheden og den energi, ruten kræver, kan en etape være længere eller kortere. Baseret på det antal kilometer, du ønsker at cykle om dagen, kan du vælge at cykle 1 eller 2 etaper på én dag. Vi vil dog stadig gerne understrege, at det bestemt er værd at tage lidt længere tid på ruten, så du kan opdage omgivelserne. Fra den maleriske by Hann Münden til den livlige havneby Bremerhaven byder hver etape på et nyt eventyr, der skal opdages! Her er nogle flere praktiske tips og lidt mere information om Weser-cykelruten, hvorefter vi vil diskutere alle etaperne mere detaljeret.

 

Praktiske tips og information

For dem, der vil udforske denne smukke rute, er det første, vi vil anbefale, at sikre sig, at man nemt kan følge ruten. Uanset om det er ved hjælp af et kort, et digitalt kort på din mobiltelefon, en GPS-enhed eller ved at bruge markeringer undervejs, er det nyttigt at være forberedt på at komme af sted, så du ikke så let farer vild. Hvis du på forhånd har planlagt den distance, du vil tilbagelægge på en dag, kan du også planlægge din overnatning på forhånd, men det er ikke nødvendigt. Der er masser af praktiske faciliteter og overnatningsmuligheder. Overnatningsmulighederne spænder ofte fra hyggelige gæstehuse til komfortable campingpladser.

Hvis du gerne vil besøge en nærliggende seværdighed med offentlig transport, er det vigtigt at vide, at det ikke altid er alle steder, der er let tilgængelige i løbet af dagen. Hvis du befinder dig i et landligt område længere væk fra de større byer, kan det være en god idé at tjekke mulighederne for offentlig transport, før du lægger dine planer. Det kan være, at man med offentlig transport ikke kan komme tilbage på ruten efter et bestemt tidspunkt på grund af manglende afgange. Desuden vil vi gerne ønske dig rigtig god fornøjelse, hvis du beslutter dig for at cykle denne rute. Uanset om du er en erfaren cyklist eller bare er på udkig efter et nyt eventyr, har Weser-cykelruten noget for enhver smag: naturens skønhed, omgivelsernes rige historie og den følelse af frihed, som kun en cykeltur kan tilbyde.

 

Etape 1: Fra Hann. Münden til Bad Karlshafen (47,9 kilometer)

Den første etape starter i Hann. Münden, hvor floderne Werra og Fulda mødes og danner floden Weser. Du krydser den historiske by Hann. Münden her og cykler på højre side langs Weser gennem Weserbergland til Bad Karlshafen. Undervejs cykler du først gennem Hemeln, Bursfelde, Oedelsheim og Lippoldsberg. I både Bursfelde og Lippoldsberg ligger der et (benediktiner)kloster, som man kan cykle forbi, hvis man er interesseret i det. Derefter cykler du ned ad Bodenfelde og gennem Wahmbeck. På denne rute kommer du forbi det smukke naturlandskab omkring Weser og den lille havneby med terrasse, Bad Karlshafen.

etappe 1 Weser Route

Bad Karlshafen er også hjemsted for Hugenottenmuseum, hvor du kan lære mere om de huguenotter, der bosatte sig i regionen omkring Bad Karlshafen i en fjern fortid. Hvis du er interesseret i at tage en alternativ rute væk fra Weserfloden, men gennem Reinhardswald, kan du gøre det. På denne alternative rute kan du tage en eventyrlig rute ved at cykle forbi Sababurg Slot og Trendelburg Slot. Legenden siger, at Tornerose boede på Sababurg Slot, og Rapunzel boede på Trendelburg Slot. Bortset fra eventyrhistorierne er det også to smukke slotte at se.

Weser Fahrradtour Trendelburg

 

Etape 2: Fra Bad Karlshafen til Höxter (23,9 km)

Efter et afslappet besøg i Bad Karlshafen fortsætter du din cykeltur langs højre side af Weser, indtil du i nærheden af Würgassen kan krydse ved siden af L763 og fortsætte med at cykle langs Weser på venstre side. Derefter cykler du gennem Beverungen og fortsætter langs Weser, indtil du efter at have forladt Beverungen har en flot udsigt til Fürstenberg-slottet på højre side. Hvis du fortsætter med at cykle der, kommer du til slutdestinationen for denne etape: Höxter. I Höxter støder man på flere gamle bygninger, bl.a. benediktinerborgen 'Corvey Castle'.  Corvey Castle blev oprindeligt bygget i år 822, hvorefter en ny del blev tilføjet i år 885. Corvery Castle er desuden på UNESCO's verdensarvsliste. Så når du er i Höxter, kan det være interessant at besøge dette særlige slot.

etappe 2 Weser Route

etappe 2 Weser route

 

3. etape: Van Höxter naar Rühle (Rühler Schweiz) (38,9 kilometer)

Den tredje etape fører cyklisterne fra Höxter på venstre side langs Weser til Holzminden, hvor de krydser fra venstre til højre side af floden. Derefter cykler du gennem Holzmindens centrum. Holzminden er kendt for sin parfumeindustri. Så hvis du stadig er på udkig efter en god parfume, kan du med fordel stoppe her. Derefter cykler du videre mod Polle, hvor du måske har lyst til at krydse vandet med en færge for at besøge Polle. Polle siges at have været hjemsted for Askepot ifølge folkeeventyrene, og du vil stadig finde mange referencer til Askepot i Polle. Der er også en regelmæssig teaterforestilling om Askepots historie. Hvis du fortsætter med at cykle, finder du en dejlig rasteplads på din venstre side ved Reileifzen, hvor du kan slappe lidt af undervejs, hvis solen skinner, og vejret er lidt godt. Du fortsætter langs floden Weser og cykler derefter gennem landsbyen Dölmer, før du når din endelige destination Rühle (Rühler Schweiz).

etappe 3 Weser Route

rustplek etappe 3

 

4. etape: Van Rühler Schweiz naar Hameln (32,2 kilometer)

Fra Rühle fortsætter du med at cykle mod Bodenwerder. Bodenwerder er en lille landsby, som i dag også kaldes Münchhausenstadt, hvilket henviser til historien om den 'løgnagtige' baron von Münchhausen, som boede i Bodenwerder i det 18. århundrede. Bodenwerder er således hjemsted for baron von Münchhausen, hvis stærke livshistorie der er skrevet mange forskellige bøger og eventyr om i årenes løb. Vil du gerne vide mere om baron von Münchhausen? Så kan du besøge Münchhausen-museet i Bodenwerder. Hvis du fortsætter med at cykle, vil du krydse landsbyen Daspen og cykle forbi landsbyerne Hajen, Grohnde, Latferde og Emmerthal, før du krydser jernbanelinjen. Herefter skal du kun cykle ned forbi Tündern for at ende i Hameln. Som vi nævnte tidligere i denne blog, er Hameln fødestedet for historien om rottefængeren fra Hameln, som forventes at være baseret på begivenheder, der fandt sted i Hameln i det 13. århundrede. Hameln er en relativt stor by i området, og der er derfor masser at se og gøre. Du kan f.eks. tage et kig på det smukke slot Hämelschenburg. Der er også mange arrangementer fra maj til september, som viderefører eventyret om rottefængeren fra Hameln.

etappe 4 Weser Route

rustplek etappe 3 rattenvanger van Hamelen

 

Etape 5: Fra Hameln til Rinteln (28,3 kilometer)

Den femte etape starter i Hameln, rottefængerens by, og fører cyklisterne forbi Fischbeck og Hessisch Oldendorf mod Großenwieden. Når du har passeret Großenwieden, cykler du gennem Kleinenwieden, før du ender i Rinteln. Undervejs på denne etape kan du støde på flere skulpturer. Denne etape er også fuld af smukke naturområder som f.eks. Auenlandschaft Hohenrode. I Rinteln kan du tage et kig på Eulenburg Museum, hvor de fortæller om den omfattende historie i Rinteln og omegn. De tilbyder for eksempel mere information om hekseforfølgelserne i Weser-området, Rinteln-fæstningen og det århundredgamle universitet i Rinteln.

etappe 5 Weser Route

auenlandschaft

 

Etape 6: Fra Rinteln til Bad Oeynhausen (26,3 km)

Før du forlader Rinteln, anbefaler vi, at du besøger Rintelns store købstad. Når du har nydt Rintelns charme, kan du fortsætte med at cykle mod Eisbergen, hvor du krydser broen og drejer til venstre ad Hildburgstraße. Når du er drejet ind i Hildburgstraße, kan du cykle ligeud et stykke tid, indtil du kan krydse jernbanelinjen til venstre for at følge Weser-floden. Herefter skal du krydse jernbanen en gang til for at komme til landsbyen Uffeln. Hvis du fortsætter med at cykle her, kan du krydse Weser i niveau med A2, så du ender på venstre side af floden, hvor du kan nå Bad Oeynhausen. Hvis du ikke krydser floden her, vil du ikke kunne krydse let senere uden at cykle tilbage eller lave en stor omvej. Når du ankommer til Bad Oeynhausen, kan du besøge en af de kurbade, som Bad Oeynhausen er berømt for. Campingpladsen og fritidsparken DoktorSee ligger også i nærheden, hvis du gerne vil slappe af undervejs. Bad Oeynhausen er en by med masser at lave. Du kan f.eks. også tage et kig på Bad Oeynhausens kulinariske Varieté-teater.

etappe 6 Weser Route

bad oeynhausen bad oeynhausen

 

Etape 7: Fra Bad Oeynhausen til Petershagen (27,4 kilometer)

Als je genoeg hebt gezien van Bad Oeynhausen, kun je je reis vervolgen door terug te gaan naar de linkerkant van de rivier de Weser. Als je aan deze linkerkant blijft, is de eerste plaats die je tegenkomt de stad Minden. Minden staat bekend om zijn uitstekende watermanagement. Er zijn niet alleen verschillende watermolens, maar Minden heeft ook het grootste aquaduct van Europa. In 1914 werd er een oude kleine betonnen kanaalbrug gebouwd om het water van het Mittellandkanal over de Weser te vervoeren en van 1993 tot 1998 werd er een nieuwe grote stalen kanaalbrug gebouwd. De nieuwe stalen kanaalbrug is 42 meter breed. In totaal zijn de kanaalbruggen 370 meter lang. Deze kanaalbruggen zorgen ervoor dat schepen in verschillende richtingen door dit kruispunt kunnen varen. Hierdoor passeert er veel scheepvaartverkeer door het centrum van de stad, wat erg indrukwekkend kan zijn. Als je de rivier de Weser blijft volgen door er links van te fietsen, steek je deze over bij de rivieroversteekplaats. Uiteindelijk kom je bij Petershagen. Als je Petershagen binnenrijdt, kom je aan de linkerkant een Nederlandse molen tegen die je kunt bezoeken.
*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

 

etappe 7 Weser Route

Minden aquaduct Dutch windmill

 

8. etape: Fra Petershagen til Nienburg (50,1 kilometer)

Efter at have udforsket Petershagen forlader du landsbyen på den nordlige side for at krydse Hopfenberg og komme til Gernheim. I centrum af Gernheim ligger LWL-Museum Glashütte Gernheim. Dette museum viser historien om glaspusterkunsten. Du kan også se håndværksmæssige glaspustere i arbejde. Forlad Gernheim og fortsæt mod Glissen, hvor du drejer til højre, lige før du kører ind i Glissen. Du kan derefter cykle over vandet på et dige og fortsætte nordpå, indtil du når Großenheerse. I Großenheerse finder du en vindmølle fra 1836 med et shelter, hvor du kan få mad og drikke. Når du har cyklet gennem Großenheerse, fortsætter du ruten ved at cykle mod øst og derefter mod nord på venstre side af Weser. Du kommer derefter gennem landsbyen Buchholz. Også i Buchholz finder du en restaurantcafé, som er ideel til en frokostpause. Når du har krydset Buchholz, kan du fortsætte langs Weser og derefter forbi Müsleringen mod Schlüsselburg. Her kan du cykle forbi den gamle kirke fra 1585. Ruten fortsætter langs Weser og krydser Stolzenau, før du krydser floden nær Landesbergen og fortsætter på højre side af Weser. Fortsæt med at cykle langs floden gennem Estorf, før du drejer til venstre mod Leeseringen.  Ved Leeseringen skal du dreje til højre og krydse jernbanen og derefter dreje til venstre. Hvis du fortsætter i denne retning, kommer du til Nienburg/Weser, hvor denne etape slutter. Nienburg/Weser er en større by med masser af muligheder for rekreation og overnatning.

etappe 8 Weser Route

Petershagen naar Nienburg

 

Etape 9: Fra Nienburg til Hoya (36,8 kilometer)

Etape 9 fører ruten videre på den vestlige side af Nienburg/Weser, hvor du cykler over broen over Weser og derefter straks drejer til højre. Du cykler derefter på venstre side tæt på Weser forbi landsbyerne Marklohe og Mehlbergen. Her svinger Weser skarpt i en bugtet form, så du kommer til broen, der fører dig ind i Drakenburg i et stort højresving. Når du kommer ind i Drakenburg, skal du straks cykle til venstre langs floden. Hvis du fortsætter med at følge floden, kommer du gennem Rohrsen, hvorefter du ikke møder nogen landsbyer i et stykke tid. I nærheden af Schweringen krydser du broen og drejer derefter til højre mod Bücken, hvor du finder den store gamle Stiftskirche. Til sidst cykler du videre nordpå og ankommer til Hoya.

etappe 9 Weser Route

Petershagen naar Nienburg

 

Etape 10: Fra Hoya til Langwedel (34 kilometer)

Fra Hoya fortsætter de rejsende med at cykle gennem Wesers maleriske landskab til Langwedel. Denne rute består mest af natur og relativt få landsbyer og byer. Ruten går gennem Magelsen og Oiste. Det er to landsbyer, der er så små, at man cykler ud af dem næsten umiddelbart efter, at man er kommet ind. Efter Oiste cykler du mod Weser og krydser broen der og drejer til højre gennem Groß Hutbergen forbi Hönisch, hvor du krydser floderne Alte Aller og Aller ved den næste bro og ankommer til Verden (Aller). Den gamle domkirke og rådhuset i Verden (Aller) er begge meget flotte at se, på trods af at nogen i 2017 kørte sin bil ind i rådhuset og forsøgte at sætte ild til det. Heldigvis lykkedes det at reparere de fleste af skaderne. Når du har set nok af Verden (Aller), fortsætter ruten mod Eissel. Du cykler gennem Eissel, som fører dig lige ud af kanalen, og til sidst drejer du til højre for at nå slutdestinationen Daverden nær Langwedel.

etappe 10 Weser Route

Hoya naar Langwedel

 

Etape 11: Fra Langwedel til Bremen (46,1 kilometer)

Etape 11 fører cyklisterne gennem charmerende byer som Achim og Thedinghausen til Bremen, der er kendt for sin historiske bymidte og de berømte Bremer Stadtmusikanten. Da du ikke møder mange store landsbyer på denne rute, som kræver, at du afviger fra din rute, før du ankommer til Bremen, er denne etape ret lang i afstand. Først og fremmest fortsætter du ruten ved at cykle fra Langwedel mod Schleusenkanal Langwedel, hvor du drejer til højre. Du følger denne vej, indtil du kommer til Achim, hvor kanalen løber sammen med Weser. Før du besøger Achim, kan du også kortvarigt afvige fra ruten på niveau med Etelsen for at besøge Schloß Etelsen. Det er en gammel bygning fra renæssancen. Når du senere når Achim, skal du krydse broen for at cykle mod Thedinghausen. Fra Thedinghausen cykler du mod Dibbersen og derefter gennem Ahausen for at nå Dreye. Dreye er en landsby i udkanten af storbyen Bremen. Hvis du fortsætter med at cykle i samme retning langs Weser, kommer du automatisk til slutdestinationen for denne etape, som er Bremens centrum.

etappe 11 Weser Route

Schloss etelsen Bremen

 

Etape 12: Fra Bremen til Brake (Unterweser) (54,6 kilometer)

Efter at have udforsket Bremen cykler de rejsende langs Weser mod Brake (Unterweser), hvor de kan udforske regionens maritime fortid. Du kommer også til at tilbagelægge en ret lang distance på denne etape, og det skyldes til dels, at der er relativt få seværdigheder, som kræver, at du afviger væsentligt fra ruten. Selv om der er få seværdigheder, fører ruten dig forbi smukke små havnebyer, hvoraf nogle stadig har en meget håndværksmæssig stil. Ruten starter, når du krydser broen i centrum af Bremen for at cykle på venstre side af floden mod Lemwerder. Derefter cykler du gennem flere små landsbyer som Bardenfleth, Ganspe og Ranzenbüttel. Herefter kan du fortsætte mod Ohrt, hvor du finder Melkhus Berne Ohrt, som traditionelt fremstiller forskellige typer mejeriprodukter som is og mælk. Efter Ohrt drejer du til venstre og derefter til højre mod Huntebrück. Ved Huntebrück krydser du broen og fortsætter, indtil du når Elsfleth, en større landsby med en lille bådplads. Du fortsætter gennem Oberhammelwarden, inden du når slutdestinationen Brake (Unterweser). Også i Brake (Unterweser) finder du flere fortøjningspladser til både. 

etappe 12 Weser Route

Melkhus Berne Ohrt Brake Haven

 

Etape 13: Fra Brake (Unterweser) til Bremerhaven (33,3 km)

De sidste tre etaper har i gennemsnit en kortere distance pr. etape end de to foregående. Den 13. etape fører cyklisterne langs Weser fra Brake (Unterweser) til Bremerhaven, en by med en stor industrihavn og et bemærkelsesværdigt historisk fyrtårn. Denne etape er meget nem at navigere. Fra Brake (Unterweser) cykler du faktisk hele etapen nordpå til venstre langs floden Weser. Derefter cykler du gennem Rodenkirchen og Nordenham, inden du ved Nordenham krydser med færgen til Bremerhaven. Tidligere har det ikke altid været muligt at betale for færgen med dankort eller kreditkort. Vi vil derfor gerne advare dig om, at det kan være nyttigt at hæve kontanter i en af byerne tidligere på ruten, hvis det er nødvendigt. På den måde kan du være sikker på, at du kan betale for færgen. Når du kommer ind i Bremerhaven, vil du straks lægge mærke til den store havn. Søfart er dybt forankret i Bremerhavens historie, hvilket i høj grad kan forklares med den gode beliggenhed ved Weserfloden, Vadehavet og Nordsøen. Bremerhaven har endda sit eget søfartsakademi. Desuden er Bremerhaven en meget sjov by at udforske med flere historiske seværdigheder, et pariserhjul og forskellige andre rekreative muligheder.

etappe 12 Weser Route

Veerboot Brake Bremerhaven Bremerhaven Bremerhaven

 

Etape 14: Fra Bremerhaven til Dorum-Neufeld (28,7 kilometer)

Efter at have udforsket Bremerhaven cykler du nordpå langs kysten af Vadehavet og Nordsøen forbi Wremen, før du ankommer til Dorum-Neufeld. Dorum-Neufeld er en lille landsby med en havn og direkte havudsigt. Da der ikke er mange seværdigheder i nærheden, og denne etape primært fokuserer på havudsigten, kan du vælge at kombinere de to sidste etaper. Det vil også give dig flere muligheder for at overnatte, da den sidste etape vil føre dig til et større sted med flere faciliteter.

 

etappe 14 Weser Route

 

Etape 15: Fra Dorum-Neufeld til Cuxhaven (24,4 kilometer)

Den sidste etape fører dig langs Nordsøkysten til Cuxhaven, hvor du kan nyde regionens maritime arv. Fra Dorum-Neufeld cykler du nordpå langs kysten gennem Berensch og Arensch. I Arensch finder du Melkhus Arensch, som svarer til det håndværksmæssige Melkhus, du møder på etape 12 af denne cykelferie, og hvor de tilbyder forskellige håndværksmæssige mejeriprodukter. Det kunne være et godt sted at nyde havudsigten, mens man f.eks. nyder en is. Ruten fortsætter derefter mod Wernerwald, hvor du cykler gennem skovene, indtil du drejer til venstre, når du kommer til Sahlenburg. Lige ved kysten ligger Wattenmeer-Besucherzentrum, et museum i tre etager, hvor der er noget interessant for alle at lære om Vadehavet og Cuxhavens kyst. De tilbyder også en fantastisk udsigt fra panoramavinduer og udstiller akvarier, der viser den typiske flora og fauna i Vadehavet. Hvis du er interesseret i dette, er museet måske et besøg værd. Det er vigtigt at bemærke, at du vil passere gennem flere stille områder i dette område. Lokalt sætter man pris på, at disse respekteres. Derefter cykler du videre langs kysten mod Cuxhaven for at besøge den berømte Kugelbake. Det er et historisk fyrtårn for skibsfarten i Cuxhaven og symboliserer afslutningen på denne etape og hele eventyrruten.

etappe 15 Weser Route

Wattenmeer-Besucherzentrum

 

God fornøjelse med at cykle!

Vi håber, at denne rute vil give dig en masse cykelglæde og mange værdifulde minder for dig og dine nærmeste. Hvis du støder på andre særlige ting undervejs, som ikke er nævnt i denne blog, vil vi selvfølgelig meget gerne høre om dem. Vi er altid ivrige efter at forbedre kvaliteten af vores cykelruter, så du kan få en uforglemmelig ferie! Hvis du har kørt denne cykelrute, vil det være dejligt, hvis du skriver en anmeldelse og fortæller os, hvad du syntes om den! Har du haft mindre gode oplevelser med denne cykelrute? Du er velkommen til at rapportere det til vores kundeservice, så vi kan blive ved med at forbedre rutens kvalitet!

Produktet er blevet føjet til din indkøbskurv

Subtotal for din ordre

Bestil nu! Vis indkøbskurv magnaicons/cart